slide
slide
slide
slide

Mire jó a Power Plate?

Power Plate

A Power Plate csökkenti az edzéshez szükséges időt, ugyanakkor az izmokat úgy stimulálja, hogy nő a sovány izom tömege. A forradalmian új edzési technológia harmonikus rezgéseket közvetít a testbe, melyekkel az izmok természetes reflexív összehúzódásokat váltja ki, másodpercenként 25-50 alkalommal, megmozgatva akár az izmok 98%-át, míg a hagyományos edzőtermi gépek csak 60%-ot dolgoztatnak!


Power Plate, a világsiker!

A Power Plate® gép az egyik legizgalmasabb technológiai találmány a sporteszközök, az atlétika, az egészségmegőrzés és a fittség növelésének területén. A gyorsulási tréning gyakorlatokkal javul az erőnlét, az egészségi állapot, illetve a sport- és funkcionális teljesítmény. A plató másodpercenként többször elmozdul a test alatt, amelyre a válasz az azonnali izomstabilizálás, az egyensúly megtartása érdekében. Ez a reflexes izom összehúzódás eredményezi a rugalmasság, a koordináció, az állóképesség és az erő javulását.
 

Hogyan és miért hat a Power Plate módszer?

A Power Plate edzés közben kifejtett erő alapja a gyorsulás. Newton alaptörvénye: F=m x a alapján, a kifejtett erőhöz nem a tömeg tényezőt,hanem a gyorsulási faktort használja. Azaz egyszerűen megfogalmazva: nem kell a tömeget, súlyokat használni ahhoz, hogy nagyobb erővel dolgozzanak izmaink, ezáltal megkíméljük ízületeinket. A 3 dimenziós vibráció által létrejövő intenzív izom-összehúzódások így akár testünk tömegének ötszörösével is hatnak az izmokra. Ez a stimuláció lehetővé teszi a 98%-os kapacitású izommunkát.

 


Hogyan néz ki egy Power Plate edzés?

A 30 perces edzés jól felépített rendszer szerint dolgozik. Fél óra alatt sor kerül a bemelegítő gyakorlatokra, majd különböző feladatokkal fejlesztjük az egyensúlyt, az általános erőt, a rugalmasságot, az állóképességet. Személyre szabva megdolgoztatjuk az Ön által problémásabbnak ítélt testrészeket. Az edzés végén mindig relaxáló masszázs gyakorlatokkal zárunk. A Power Plate gépeken végezhető gyakorlatok száma szinte végtelen. A tudatosan felépített edzés (bemelegítés, erősítés, egyensúly, erőközpont, masszázs) megválogatott gyakorlataival különböző célokra edzhetünk. Ha a fő célkitűzés az alakformálás, akkor kérjünk feszesítő, vagy zsírégető, illetve a problémás területekre összpontosító (pl. csípő-comb, has, popsi, felkarok) edzést. 

Anti-aging és szépségápolás

A Power Plate gépen végzett vibrációs tréning hatására az agy úgy reagál az edzés intenzitására, hogy felgyorsítja a véráramlást és oxigénnel tölti fel a vért a test minden részén miközben a HGH (emberi növekedési hormon) szintje jelentősen megemelkedik, mely a sejtek javításának és regenerációjának fontos eszköze. Ugyanakkor növekedés mutatkozik a tesztoszteron szintben, az ingerülettovábbító anyagok szintjében és az endorfin szintben (ami az ún. „runner’s high“ (futás utáni feldobódottság) érzéshez vezet) és ez segít a fájdalom elnyomásában és a használó hangulatának javulásában. A Power Plate gépen történő rövid edzésnél ( átlag 30 perc, hetente háromszor) gyorsan javul a ruganyosság, és egyre több mozgást tudunk elvégezni, miközben a kollagén termelés is javul már a használat első 90 másodpercében.

 

Az edzés biológiai hatásai:

 • mitokondriális biogenezis, azaz megemelkedik a sejtek energiaszintje
 • szatellita sejtek termelése – ezek a sejtek regenerálják a sérült izomrostokat, és akadályozzák meg az idősödő izom leépülését
 • motoros ideg stimuláció, azaz harcol a korhoz társuló neuronveszteséggel
 • megemelkedik a proteinszintézis mértéke, és szervezetünk akár olyan mértékben építi az izmokat, mint fiatalabb korunkban
 • megnövekszik a hormonok szintje és a kollagén szintje, mindezt teljesen természetes módon
 • harcol a csontritkulás ellen

 

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek! Lehetsz kezdő, vagy haladó, fiatal, középkorú, vagy idősebb, jöhetsz bátran! Profi személyi edzők segítik az edzésedet, életkorodnak és nemednek megfelelő edzéstervet készítenek.
 
 Mikor érdemes a Power Plate edzésmódszert választanod?

 • Ha fogyni szeretnél. A vibrációs tréning alapvetően erőedzés, és kiváló utóégető hatást fejt ki. Azaz a pihenés alatt is égetjük a kalóriákat, így építjük és pihentetjük az izmokat. Ez a kalóriaégetés meghaladhatja akár a kardiovaszkuláris edzés, például a futás vagy biciklizés során elégetett kalóriamennyiséget is.
 • Ha szeretnél feszesebb, tónusosabb izomzatot kialakítani.
 • Ha a céljaid között szerepel az erő és az állóképesség fokozása. - Ha szeretnéd a fő sportágadat kiegészíteni egy másikkal, amivel tovább növelheted izmaid erejét, fejlesztheted a koordinációs képességedet.
 • Ha szeretnéd a törzsstabilizáló (core) izmaidat megerősíteni.
 • Ha sérülést követően szeretnél rehabilitációs edzésre járni.
 • Ha szeretnéd csökkenteni a cellulit kellemetlen tüneteit. Élénkíti a nyirokkeringést, kiüríti a sejtekben lerakódott toxinokat, és valóban hatékony a narancsos dudorok ellen.
 • Ha a konditeremi légkör túl zavaró neked.

 Kalóriaégetés

A vibrációs tréning alapvetően erőedzés, és kiváló utóégető hatást fejt ki. Azaz a pihenés alatt is égetjük a kalóriákat, és így építjük és pihentetjük az izmokat. Ez a kalóriaégetés meghaladhatja akár a kardiovaszkuláris edzés, például a futás vagy biciklizés során elégetett kalóriamennyiséget is. A rezgéssel összekötött erőedzés nagyon jó opció azoknak is, akik félnek attól, hogy súlyokat emelgessenek, vagy sérüléstől tartanak, mert ez a hatékony erőedzés úgy égeti maximális szinten a kalóriákat, hogy közben nem okoz sérülést, és nem terheli az ízületeket.

 


Szebb alak, kevesebb cellulit

Ami a legészrevehetőbb, az az, hogy az edzésekkel együtt változik az alak, az egész test feszesebb, tonizáltabb lesz. A masszázs pedig segít a cellulit ellen, élénkíti a nyirokkeringést, kiüríti a sejtekben lerakódott toxinokat, és valóban hatékony a narancsos dudorok ellen. Ráadásul a Power Plate gépen végzett standard nyújtási gyakorlatokkal azonnal érezzük a flexibilitás fokozódását. Nem szabad elfelejteni, hogy a legjobb eredményt az hozza, ha a mozgás mellé megfelelő étrendet társítunk.
 
Kövess minket a facebook-on!